Luther nydigtet

Luther nydigtet af Iben Krogsdal

"Vor Gud, du mærker vores sorg" - Luther nydigtet af Iben Krogsdal, udkommer på mandag 28. november.

Iben Krogsdal har nydigtet alle Luthers 21 salmer i Den Danske Salmebog, og 21 komponister har bidraget med nye melodier. Hver nydigtet salme er ledsaget af både Luthers DDS-tekst og en kommentar af Krogsdal, og bogen afsluttes med et efterskrift af professor Niels Henrik Gregersen.


En af salmerne "Fyld rummet op med solopgang" har melodi af Kristian la Cour.


Se salmen her

Fyld rummet op med solopgang
Fyld rummet op med solopgang - klaver Lyt til salmen her
Fyld rummmet op med solopgang - 

24.02.17 blev "Vor Gud, du mærker vores sorg" anmeldt af Anne Vad, cand.mag. og akademisk medarbejder i Kirkeministeriet.
Her fik salmen "Fyld rummet op med solopgang" særlig fin omtale. 

"En anden salme, der er god og har en friskhed, er Fyld rummet op med solopgang. (Det kunne også godt have været bogens titel). Her er det Gud i rollen som almagt og omvælter, der er det bærende element i teksten. Skøn er linjen: Kom stærkt igen og ryst os med dit ’nej!, hvor Gud som en ”Aben Osvald” bliver tryglet om at sanktionere med et oprørsk ”Nej”, hvis vi mennesker er for åndssvage, og glemmer at opleve som børn på ny. Og tanken ledes dels hen på Job med Guds dundertale, og dels på Jesus som den oplysende oprører, han også var. Melodien til denne salme er skrevet af Kristian la Cour, og her smelter tekst og musik utrolig fint sammen".

Her kan du læse mere om Iben Krogsdals nydigtninger af de 21 salmer i Den Danske Salmbog.

Du kan desuden høre alle 21 salmer indspillet af Charlotte Schiøtz.

Se "Vor Gud, du mærker vores sorg - Luther nydigtet"

Del siden